0

Lectura en família

Els dies 25 i 27 d’abril unes famílies de cinquè van venir a l’escola a compartir la seva experiència lectora amb nosaltres. Totes elles ens van poder llegir fragments dels llibres que havien portat i explicar-nos quina importància havia tingut aquell llibre per a elles. Vam conèixer nous escriptors i escriptores, noves històries, noves paraules, la importància de cuidar-nos i, fins i tot, noves cultures com la japonesa. 

Va ser una gran experiència.

Moltes gràcies famílies!

0

Tarraco

El dia 22 de març l’alumnat de 5è vam anar a Tarragona per estudiar i observar una de les ciutats principals d’Hispània: Tàrraco. L’any 2000 el seu conjunt arqueològic va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Vam visitar algunes de les parts encara conservades de l’antiga ciutat com les muralles, el fòrum, el circ o l’amfiteatre i vam aprendre moltes coses del món romà. Vam conèixer moltes anècdotes dels romans com que eren molt supersticiosos, els símbols que utilitzaven, la llegenda de Ròmul i Rem, la dèbil salut de l’emperador August, el seu resistent ciment, com es decidia si es matava o no a un gladiador…

Va ser un dia de molts aprenentatges acompanyats dels nostres companys i companyes.

0

Flamenkat

El dia 16 de gener vam fer una excursió al palau de la música de Barcelona per gaudir del concert-espectacle Flamenkat.

Com ve diu el nom, era d’estil flamenc, però el repertori era variat amb música típicament flamenca i d’altres tradicionals catalanes. Vam poder escoltar els principals instruments del flamenc, les seves veus, el ritme de les palmes i veure la seva interpretació amb aquell ball tan característic. Va ser un espectacle increïble on es barrejava el flamenc amb altres estils musicals.

Us recomanem anar a veure aquest meravellós espectacle en família, nosaltres vam gaudir molt!

0

Castanyada

Divendres 28 d’octubre vam celebrar la Castanyada a l’escola. Al matí vam estar acabant l’activitat relacionada amb la tradició. Consistia en pensar la continuació d’una pel·lícula on quedés reflectit quines activitats podrien fer unes amigues per recuperar la Castanyada tal com la celebrem aquí. Tot seguit, vam esmorzar els panellets que vam elaborar el dia abans i unes castanyes torrades.

En acabar el pati vam explicar històries de por. Estàvem molt nerviosos i ens vam endur uns bons ensurts. 

Després d’anar a dinar vam fer els jocs de la castanyada, una activitat que organitzem nosaltres, l’alumnat de 5è. Setmanes abans, per grups, vam haver de crear el nostre joc de la Castanyada i ambientar tots els elements del joc. Aquella tarda vam fer que tots els companys i companyes de Primària poguessin gaudir de tots els jocs.

Va ser una gran experiència i vam experimentar el que senten els mestres. Els jocs van ser un èxit i tothom ens va felicitar.

0

Museu Pau Casals

El dia 19 d’octubre vam fer una sortida al Vendrell per visitar el museu Pau Casals ubicat a la seva casa d’estiueig.

Només arribar ens va sorprendre el preciós jardí de Pau Casals del qual vam poder gaudir abans d’iniciar la visita. 

En començar la visita ens vam asseure a una sala on ens van projectar un vídeo resumint la vida de Pau Casals. El seu violoncel i un instrument que va fabricar el seu pare amb una carabassa són els objectes que ens vam trobar exposats a la primera habitació. Tot seguit, vam visitar el seu lavabo i el seu dormitori. Al llarg del recorregut vam haver de fer moltes observacions per intentar esbrinar com era Pau Casals. Una cosa que ens va sorprendre va ser que molts objectes eren originals.

Vam visitar una estança que tenia un tros de cabell del seu músic preferit Bach, també tenia una col·lecció de pipes i de figures del pessebre perquè un veí li regalava una cada vegada que anava al poble. Després vam anar a la seva terrassa on acostumava a tocar el violoncel. Aquesta actualment està tocant al passeig marítim, però abans estava al costat de la platja privada de Pau Casals. En acabat vam anar a una sala on feia concerts privats als seus amics. Hi havia tot de pintures extretes d’un palau proper a la Colònia Güell. 

Seguidament, vam anar a una habitació plena de medalles que Pau casals va guanyar. La més important era la medalla de la pau de les Nacions Unides. Per acabar vam veure un vídeo de com li donaven aquesta medalla i en el seu discurs posava a Catalunya com a exemple de poble que ha treballat des de fa segles per la pau. Tot seguit, van passar unes imatges de problemes actuals al voltant de la pau amb la cançó de “El cant dels ocells” de fons. Va ser molt emotiu.

En conclusió, una excursió molt interessant i amb molta història. Recomanem a totes les famílies anar a visitar-lo.