0

Descobrim la propietat commutativa

A l’aula vam construir les taules de multiplicar amb reglets. Ens vam adonar que les taules es poden plegar per la meitat, també que era el mateix fer 6×7 que 7×6, és a dir, podem girar la multiplicació. Ens van dir que això es diu propietat commutativa.

La propietat commutativa ens diu que només cal aprendre’s la meitat de les taules de multiplicar. També vam descobrir que només es podia fer numèricament, no geomètricament, perquè per exemple, tu tens un forat de 8×4 i vols posar un vidre, i et confons li dius al vidrier que vols un vidre de 4×8, no seria el mateix.

Hem descobert els nombres quadrats: és un número multiplicat per ell mateix.
EXEMPLE: 3×3=9 és una multiplicació quadrada.

També vam aprendre que, per fer l’arrel quadrada només s’ha de trobar el quadrat més gran possible (amb tots els costats iguals) i el resultat és la mesura d’un dels costats.

0

Benvinguda a 5è

Hem començat cinquè amb molta energia i bastants nervis. 

Aquest curs ens han barrejat  i això ens ha servit per conèixer-nos millor. També hem conegut el professorat de cinquè. Les persones que passen més temps amb nosaltres són la Marta, la Cristina i la Maria.

Les nostres classes es diuen: EMPÚRIES i BALSARENY

Aquest curs hi han hagut alguns canvis: hem hagut de portar materials nous, ens han canviat les cadires, tenim càrrecs nous i, també, un iPad per persona. 

Sembla que els nervis s’han anat esvaint i estem més tranquils/es i ben adaptats/des. Ens ho estem passant molt bé i notem que cada vegada aprenem més.

En conclusió, estem molt feliços a l’escola  IM.

0

DELEGAT/DA I REPRESENTANTS D’ESCOLA VERDA

Ja fa un mes que vam tornar a l’escola i vam decidir que ja era moment de triar el delegat/da i el representant d’escola verda. Els candidats a cada lloc van haver d’exposar els motius de per què volien ser-ho.

Després, tots vam votar a qui creiem que representaria millor a la classe i van sorgir aquests resultats:

Com a delegada de Balsareny, va sortir la Berta. I com a delegat d’Empúries, l’Arnau. S’ocupen d’anotar les nostres idees per parlar-les amb els altres delegats o delegades, i intentar fer l’escola més adient per a tots.

.

El representant d’escola verda de Balsareny és el Roger i d’Empúries el Pol. S’encarreguen d’anar a fer reunions per fer que alguns hàbits ecològics de tots els alumnes de l’escola siguin més sostenibles. Això ens ajuda a cuidar el medi ambient i el nostre planeta.