Imatge
0

PROJECTE MICROORGANISMES

Aquest any, com tots els altres, hem fet el projecte sobre els microorganismes. Però aquest any teníem més experiència sobre els microorganismes per la Covid-19. Vam començar a fer una avaluació del que sabíem sobre els microorganismes, on hi havia tres columnes: la d’abans de començar el projecte, la del mig del projecte i la del final. Vam omplir la primera columna, on ens feien unes preguntes i havíem de posar de l’u al quatre el que sabíem i escriure-ho al darrere del full. Després ho vam posar en comú amb els companys i companyes.

Per equips ens vam distribuir els diferents aspectes importants dels microorganismes. Vam anar-nos informant per Internet, com sempre per webs fiables.

Vam fer l’experiment de les plaques de petri en el que cada grup posava un element dins d’una placa de petri on hi havia una substància groga, i ho vam deixar en un calaix perquè sortissin microorganismes. Vam fer un altre experiment en el qual vam posar varis aliments en bosses amb diferents variables fins que es va florir. Vam anar reunint tota la informació que teníem en un document al Drive.

Quan ja ho teníem bastant complet vam fer una exposició oral sobre el tema que ens havíem preparat als companys, i vam anar prenent apunts del que deien. Després vam realitzar un altre experiment sobre les floridures, però aquest cop a casa intentant que se’ns florís com més aviat millor, amb les variables adequades, després de tot el que havíem après als experiments fets a classe, seguint el mètode científic.

Per equips, vam triar una tècnica visual, per representar el treball de tots aquests trimestres. Les vam gravar, muntar…….. i……. projecte acabat!!!!

Abril Fernández i Alba Gómez