Museu Pau Casals

El dia 19 d’octubre vam fer una sortida al Vendrell per visitar el museu Pau Casals ubicat a la seva casa d’estiueig.

Només arribar ens va sorprendre el preciós jardí de Pau Casals del qual vam poder gaudir abans d’iniciar la visita. 

En començar la visita ens vam asseure a una sala on ens van projectar un vídeo resumint la vida de Pau Casals. El seu violoncel i un instrument que va fabricar el seu pare amb una carabassa són els objectes que ens vam trobar exposats a la primera habitació. Tot seguit, vam visitar el seu lavabo i el seu dormitori. Al llarg del recorregut vam haver de fer moltes observacions per intentar esbrinar com era Pau Casals. Una cosa que ens va sorprendre va ser que molts objectes eren originals.

Vam visitar una estança que tenia un tros de cabell del seu músic preferit Bach, també tenia una col·lecció de pipes i de figures del pessebre perquè un veí li regalava una cada vegada que anava al poble. Després vam anar a la seva terrassa on acostumava a tocar el violoncel. Aquesta actualment està tocant al passeig marítim, però abans estava al costat de la platja privada de Pau Casals. En acabat vam anar a una sala on feia concerts privats als seus amics. Hi havia tot de pintures extretes d’un palau proper a la Colònia Güell. 

Seguidament, vam anar a una habitació plena de medalles que Pau casals va guanyar. La més important era la medalla de la pau de les Nacions Unides. Per acabar vam veure un vídeo de com li donaven aquesta medalla i en el seu discurs posava a Catalunya com a exemple de poble que ha treballat des de fa segles per la pau. Tot seguit, van passar unes imatges de problemes actuals al voltant de la pau amb la cançó de “El cant dels ocells” de fons. Va ser molt emotiu.

En conclusió, una excursió molt interessant i amb molta història. Recomanem a totes les famílies anar a visitar-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *