Descobrim la propietat commutativa

A l’aula vam construir les taules de multiplicar amb reglets. Ens vam adonar que les taules es poden plegar per la meitat, també que era el mateix fer 6×7 que 7×6, és a dir, podem girar la multiplicació. Ens van dir que això es diu propietat commutativa.

La propietat commutativa ens diu que només cal aprendre’s la meitat de les taules de multiplicar. També vam descobrir que només es podia fer numèricament, no geomètricament, perquè per exemple, tu tens un forat de 8×4 i vols posar un vidre, i et confons li dius al vidrier que vols un vidre de 4×8, no seria el mateix.

Hem descobert els nombres quadrats: és un número multiplicat per ell mateix.
EXEMPLE: 3×3=9 és una multiplicació quadrada.

També vam aprendre que, per fer l’arrel quadrada només s’ha de trobar el quadrat més gran possible (amb tots els costats iguals) i el resultat és la mesura d’un dels costats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *