TEATRE ROMANS

Durant aquest trimestre hem treballat molt els romans, i per demostrar tot el que havíem après vam decidir fer una obra de teatre com a producte final.

Abans de començar a crear l’obra, vam haver d’aprendre coses sobre els romans així que ho vam treballar a classe i també vam anar d’excursió a Tàrraco on vam visitar el circ i l’amfiteatre i ens van explicar coses sobre l’època romana.

Al maig, després d’haver fet repàs sobre els romans, vam començar a estructurar el guió de la nostra obra de teatre, ho vam fer amb l’equip de la taula. Abans de començar a redactar vam pensar sobre què tractaria la nostra obra, i vam pensar la història tenint en compte l’inici, el nus i el desenllaç. Quan ho vam haver pensat tot, per fi vam poder començar a redactar el guió.

Després d’unes setmanes creant el guió ho vam començar a practicar, per tant, l’últim taller que hem fet aquest any ha estat el d’interpretació teatral. Les tres tardes de tallers, les vam dedicar a treballar la interpretació, vam fer exercicis de relaxació, de veu (vocalització, projecció de la veu, to…) gesticulació, vam assajar els moviments amb què havíem de fer amb el cos, i vam crear la interpretació del nostre personatge. Un cop havíem après com interpretar bé, ens vam aprendre el guió de memòria i cada grup va començar a practicar la seva obra.

El dimarts 8 vam fer l’assaig general. Vam baixar Empúries i Balsareny al pati i vam compartir i ensenyar les obres de teatres. Això va ser l’assaig general abans de gravar amb croma. El dimecres vam haver de portar tot l’atrezzo per poder gravar. Quan vam tenir l’obra gravada, ens vam repartir la feina per fer l’edició del vídeo. Dues persones de l’equip es van dedicar a buscar les imatges per posar al fons i les altres dues van començar amb l’edició del vídeo.

Quan vam acabar de muntar el vídeo, ens el vam tornar a mirar per veure que tot estigués bé i les imatges i escenes quadressin i el vam guardar a HD-1080p. Després de guardar el vídeo a la galeria el vam haver de penjar al DRIVE, per després poder veure els vídeos de cada equip.

Aquesta temàtica sobre els romans ens ha agradat molt. Hem après moltíssimes coses tant fent la nostra obra i guió com veient la dels altres. Ha estat un projecte molt xulo!

Martina Cortés, Unai Ubeda i Berta Dolcet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *