TREBALLEM LES FRACCIONS

A 5è hem començat a fer fraccions. Van explicar-nos què eren com uns altres nombres: existeixen els nombres naturals, els decimals i finalment les fraccions. Vam començar fent les fraccions amb el nostre cos: distribuint els alumnes de la classe en grups de la mateixa quantitat. Ens vam adonar que les fraccions eren molt semblants a les divisions, però no eren el mateix: amb les divisions parteixes un nombre amb la quantitat que vols i amb les fraccions fas el mateix, però agafes la part que vulguis de les que has fet. Després, vam fer les fraccions amb fitxes de plàstic fent igual que amb les persones però amb les fitxes. A continuació vam fer-ho amb targetes que ens mostraven diferents fraccions, i nosaltres havíem de buscar quina fracció era amb símbols gràfics. Més endavant, les vam fer amb cintes de colors que doblegàvem. I finalment amb exercicis en paper divertits i visuals.

Arnau d’Efak Fullana Martínez i Lua Florensa Carujo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *